Irene Samuelsson Ohlanders

Hej på er alla mina kära läsare och välkomna att läsa ett inlägg som jag skriver härifrån Dalarna. Jag älskar att skriva små inlägg om vår vackra natur som vi har i just denna del av landet, vad kan väl vara mer idylliskt än att sitta nere vid sjön en vacker sommardag som denna, har man lite fantasi kan man nästan se dalahästen springa förbi i sin vackra röda färg. Det ligger väl i betraktarens ögon, vad man vill se. Jag tycker om konst, och särskilt mycket en konstnär i Ludvika som heter Irene Samuelsson Ohlanders. 

 

Irene Samuelson Ohlanders är en väldigt duktig konstnär i Ludvika som också genomgått universitetsstudier med inriktning på glesbygdsutveckling. De tekniker hon använder sig av är akryl, olja, akvarell, samt i betong och järn. Hon har varit med i en hel del projekt inom konst, som ett kulturprojekt i Dalarnas Västerbergslag i fyra olika kulturarv och ekomuséer i Ludvika kommun. Jag har alltid intresserat mig för konst och särskilt för konstnärer som finns i min hembygd. Jag har köpt några tavlor av Irene Samuelsson Ohlanders och varje dag ser jag någonting nytt i dessa tavlor, det kan vara någon liten färgskiftning, eller någon annan detalj som jag inte upptäckt förut. Det finns nog ingen annan konstnär i Ludvika som haft så många utställningar som Irene Samuelsson Ohlanders. Hon har ställt ut inte bara här i Ludvika, utan runt om i hela Sverige. Jag tycker att det här med konst är både viktigt, spännande och intressant, och nu hoppas jag att ni som ännu inte fått upp era ögon för denne konstnär i Ludvika, snart ska få det.